15 Nisan 2013 Pazartesi

Geleceğin Organizasyonunu Yaratmak-Ahmet Şerif İzgören



Bir önceki yazımda ‘’ Kaynağım İnsan’’ sitesi ve Sayın İpek Aral Kişioğlu hakkındaki düşüncelerimi sizlerle paylaşmıştım.İpek Hanım’ın İK’ya geçmek isteyen kişilere verdiği öneriler arasında İnsan Kaynakları ile alakalı kitaplar okunması  ve bu konuda kişilerin  kendi kütüphanelerini kurması da bulunmaktadır.Bende bu tavsiyeye uyarak iş hayatı ve İK üzerine kitaplar okumaya başladım.Bu yazımda en son okuduğum kitap olan Sayın Ahmet Şerif İzgören’e ait  ‘’ Geleceğin Organizasyonunu Yaratmak’’ adlı  kitaptan bahsetmek istiyorum.
Bu kitapta T.C. Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nde yaşanan değişim ve yeniden yapılanma faaliyetleri anlatılmış.Neden değişim gerektiği ve kurumun analizinden başlanarak değişik başlıklar altında yapılan uygulamalar hakkında bilgiler veriliyor.Öncelikle teorik bilgiler verilip ardından ise GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nde ne tür uygulamaların yapıldığı anlatılmış. ’Geleceğin Organizasyonunu Yaratmak’’ kitabı biraz teknik bir dille yazılmış ancak başlı başına değişim örneği verilmiş.
Bazen bilgilerin arasına espriler katılarak oyucuların sıkılması engellenmiş.Başlıklar arası geçişlerde ise çeşitli fıkralar ve hikayeler yer almaktadır.
Dünyada ilk kez kitap iade garantisi verilen bu kitap İnsan Kaynakları çalışanları ve benim gibi bu alanda çalışmak isteyen kişilerin kütüphanesinde bulunması gereken kitapların başında gelmektedir.
Önümüzdeki yazılarda İnsan Kaynakları alanıyla alakalı okumuş olduğum kitaplar hakkında bilgi vermeye devam edeceğim.
Bir sonraki yazımda uyuyarak para kazandıran bir işten bahsetmek istiyorum
HR-İK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder