26 Aralık 2015 Cumartesi

Şirketteki Yakışıklı Çocukla/Güzel Kızla Evlenmeden Önce Dikkat (!)


      
         İşe yeni başladınız veya bir süredir aynı iş yerinde çalışıyorsunuz. Bir zaman sonra iş yerinizde bir arkadaşınızla duygusal ilişkiye girdiniz. Belli bir süre görüştükten sonra evlenmeye karar verdiniz. Ancak bir sorun var. Şirketiniz eşlerin aynı yerde çalışmasına izin vermiyor. Şirketin başka bir şubesi varsa ya o şubeye gideceksiniz ya da eşlerden birisi işten ayrılıp başka yerde iş bulacak.

Bu durum şirketten şirkete farklılık gösterebilir. Bazı şirketler eşlerin aynı şirkette çalışmasına izin verirken bazı şirketler ise bu duruma sıcak bakmıyorlar ve eşlerin aynı iş yerinde çalışmasına izin vermiyorlar.

Eşlerin aynı iş yerinde çalışmasının avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Belki de dezavantajları daha fazla durumdadır. Avantajları ve dezavantajları neler olabilir buna bakalım:





Avantajları:

1-Eşlerin aynı yerde olması birbirleriyle daha çok vakit geçirmelerini sağlayacaktır (Avantaj gibi gözükse de bazen dezavantaj olabiliyor )

2-Ulaşım masrafı olmayacaktır. Aynı saatte işe gidip aynı saatte eve geleceklerdir. Belirli bir düzenleri olacaktır

3-Yıllık izinleri aynı anda kullanabilirler. Bu durum aşağıda şirket için dezavantaj olsa da eşler için avantajdır

(Açıkçası eşlerin aynı iş yerinde çalışmasına dair çok fazla avantaj bulamadım )





Dezavantajları:

1-Eşlerden birisinin işine son verilmesi halinde diğer eşin durumunun ne olacağı belirsizdir.Kalan eşin çalışmaya devam etmesi ayrı bir sıkıntı işine son verilmesi ise ayrı bir sıkıntı yaratabilir.

2-Eşlerden birisinin herhangi başka bir çalışanla yaşadığı sıkıntı diğer eşi de etkileyecektir.Özellikle bayanların yaşadığı sıkıntılar kocalarının da devreye girmesine ve sıkıntının büyümesine neden olabilir.

3-İş yerinde yaşanan sıkıntılar eve, evde yaşanan sıkıntılar ise işe yansıyabilir.Eşler arasında yaşanan sıkıntılarda iş yerinde devam edebilir.

4-Farklı departmanlarda çalışan eşler kendi bölümleriyle alakalı gizli kalması gereken bilgileri paylaşabilirler.

5-Eşlerin tatile çıkmaları da sıkıntıya yol açabilir.Özellikle aynı departmanda çalışan eşlerin aynı anda tatile çıkması departmandaki işlerin  aksamasına yol açabilir.(Şirket için dezavantaj)

Görüldüğü üzere eşlerin aynı iş yerinde çalışması bana çok avantajlı gelmedi. Bu durum şirketler için de aynı durumda olsa gerek ki bazen evli olup aynı iş yerinde çalışan personelleri –varsa- farklı şubelere,departmanlara yönlendiriyorlar veya eşlerden birisinin işine son verebiliyor.Bazı şirketler de bu durumu iş sözleşmelerine koyarak bu sorunun önüne en başta geçmeye çalışıyor.


Şunu da belirtmek lazım bu durumun tersi de olabilir.Aynı iş yerinde çalışmaya devam edip sorun yaşamayan çiftler de bulunmaktadır. Veya eşlerin beraber kurup yönettiği başarılı şirketler de bulunmaktadır.Her zaman sıkıntı yaşanacak anlamına gelmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder