13 Temmuz 2013 Cumartesi

Hiç mülakatınızda Monopoly oynadınız mı?

İş görüşmeleri birçok insan için oldukça sıkıntılı bir durumdur.Mülakat öncesi ve sonrasında sıkıntılı günler geçirtmektedir insanlara.Ancak oyun şirketi Hasbro’da durum böyle değilmiş.18 Şubat’ta yayınlanan Hürriyet İK ekindeki habere göre oyun şirketi Hasbro’da mülakatlar adaylara çeşitli oyunlar oynatılarak gerçekleştiriyormuş.Düşünsenize binbir sıkıntıyla iş görüşmesine gidiyorsunuz ve karşınıza bir anda Monopoly oyununu çıkartıp hadi oynayın  diyorlar.

Öncelikle Hasbro şirketinin neden iş görüşmelerini çeşitli oyunlar vasıtasıyla yaptığının cevabına bakalım.

Hasbro Türkiye ve MENA Pazarlama Direktörü Arzu Çeltekoğlu,çeşitli oyunlar oynatarak adayların kişilikleri hakkında bilgi sahibi olduklarını ve bu sayede ‘’doğru işe doğru insan ‘’prensibini gerçekleştirmeye çalıştıklarını dile getirmiş.

Bu konuyla alakalı yazılara başka yerlerde de rastlamış olabilirsiniz.Bana oldukça ilginç geldiği için paylaşmak istedim.

Peki mülakatlar nasıl geçiyor ?

Mülakata katılanlar karşılarında kimi zaman oyun hamurları kimi zaman robota dönüşen arabalar Transformers’lar ya da inşaat setleriyle karşılaşıyorlarmış.Grup mülakatlarında ise Monopoly gibi kutu oyunları oynatılıyormuş.

Mülakatta yaşanan ilginç bir olay paylaşılmış.Grup mülakatlarından birinde pazarlama için başvuran adaylara yeni çıkmış bir kart oyunu verilmiş ve oynamaları istenmiş.Adaylardan biri oyunun kurallarını okuyup,kartları dağıtıp,oyunu başlatmış.Ve bu hareketi sayesinde işe alınan kişi olmuş.

Gergin bir vaziyette mülakata gidiyorsunuz ve oyun oynayarak görüşme yapıyorsunuz.Adayların birbirlerini yemek için fırsat kolladığı grup mülakatlarında çeşitli oyunlar oynayarak işe girebiliyorsunuz.Çok  sıkıntılı olan mülakat süreci için oldukça rahatlatıcı bir durum olsa gerek.Oyun sektöründe faaliyet gösteren  bir şirketin ise işe alım sürecini bu şekilde yürütmesi çok mantıklı ve akıllıca bir hareket olmuş.


Peki bu durumu başka sektörlerde görebilir miyiz acaba? Düşünsenize hastanede görev almak için bekleyen doktorlar ameliyahanelere sokuluyor ve kendilerinden ameliyatı gerçekleştirmeleri isteniyor.Ve işe alım ameliyata göre gerçekleşiyor.Tabi bu düşünce sadece espriden öteye geçmez sanırım J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder