13 Şubat 2014 Perşembe

Tek TİB İnternet

Bu yazı bir İnsan Kaynakları yazısı değildir baştan uyarayım.Çünkü internet olmadıktan sonra bloglara ve bloglarda yer alan yazılara ulaşamadıktan sonra İnsan Kaynakları ile yazılar yazmak boşunadır.

Son günlerde gündemi meşgul eden bir yasa hepimizi ilgilendirmektedir.Bu yasa ile birlikte internetin kontrolü tek bir kişiye verilmekte ve o kişi gerekli gördüğü zaman sorgusuz sualsiz mahkeme kararı beklemeden ilgili site hakkında kapatma kararı verebilmektedir.Bu yasa meclisten geçti ve Cumhurbaşkanının onayına sunulacak.Cumhurbaşkanı ya bu yasayı onaylayacak internete ve internet özgürlüğüne büyük darbe vurulacak ya da bu yasayı veto ederek Meclis’e geri gönderecek.Bu yasa ikinci kez önüne geldiğinde ise  veto etme hakkı bulunmuyor.

Aslında hepimiz bu yasanın neden bu kadar acele bir şekilde çıkartılmak istendiğini biliyoruz ancak bu blog içerisinde o konuya girmek istemiyorum.Allah muhafaza bu yasa onaylanır ve blogu kapatmaya kalkarlar falan…Gerçi geçtiğimiz dönemde blogspot’un mahkeme kararıyla dahi kapatıldığını biliyoruz.

Bu yasa onaylanırsa ve bir çok internet sitesi kapatılırsa bunu dünyaya nasıl anlatacaklarını merak ediyorum.  Düşünsenize sosyal medyada en çok kullanılan sitelerin kapatıldığını. En çok paylaşımlar Facebook ve Twitter üzerinden gerçekleşiyor..Gezi direnişi sırasında böyle olduğunu çok yakından görmüş olduk.Bir bakmışsınız bu sitelere girdiğinizde ‘’Bu site TİB kararıyla kapatılmıştır’’yazısı bulunmakta .( O zaman Gezi direnişini bile mumla arayabilirler J )

Bu kararı protesto etmek isteyenler yine Taksim’de toplandı ve yine gaz bombalarının, tazyikli suların hedefi haline geldi.Üstün zekalı (!) haberciler ise bu protestoları akla hayale gelmeyecek şekilde porno lobilerine  bağlayıp mağdur rolüne soyunmak isterken küçük duruma düştüklerinin farkında değiller

Bu kararla birlikte bütün dünyaya rezil olursunuz ve büyük bir prestij kaybı yaşarsınız.Bu sitelerin açacağı yüklü tazminat davalarıyla da karşılaşabilirsiniz.Belki büyük çaplı sosyal medya siteleri böyle bir durumla karşı karşıya kalmayacaktır ancak daha küçük çaplı ve muhalif olan siteler bu kadar şanslı olmayabilir.

Bütün gözler bundan sonrası için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’de olacak.Kendisinin de Twitter ve Facebok’ta hesaplarının olduğunu ve sürekli paylaşımlar yaptığını biliyoruz.Üstelik yine Twitter’da 2011 yılında yazmış olduğu internet özgürlüğüyle alakalı tweetler de mevcut ve sürekli paylaşılmakta.Bu sebeple İnternet kullanıcılarını anlayacağını düşündüğüm  için Cumhurbaşkanının veto edeceğini düşünüyorum.

Eğer tam tersi olur  ve onaylanırsa ve olası bir twitter yasağı gelirse Melih Gökçek’in büyük harflerle ve bolca imla hatası ile dolu tweetlerini ya da Egemen Bağış’ın ilginç tweetlerini (Bknz. RÖ) bile özler duruma geleceğiz.

Bizi yönetenler kendi çıkarları için  bizlerin adına hüküm vermekten özgürlükleri kısıtlamaktan vazgeçmeli.İnternet bu çağda vazgeçilmez durumdadır ve kısıtlanması kesinlikle kabul edilemez.


İN-TER-NE-Tİ-ME       DO-KUN-MA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder