18 Mart 2014 Salı

İK’cı vekili tanıyor musunuz ?

Şimdi kim bu İK’cı diyeceksiniz? Belki çoğu kişi biliyordur kimden bahsettiğimi bilmeyenler ve yeni öğrenenler için ise sürpriz olacaktır muhtemelen. Ben ilk öğrendiğimde çok şaşırmıştım.

Geçtiğimiz günlerde meclisin internet sitesinde vekillerin özgeçmişlerine bakarken bir vekilimizin özgeçmişi dikkatimi çekti. Özgeçmişinde İnsan Kaynakları alanında çalıştığı yazıyordu. Üstelik İnsan Kaynakları üzerine kurulmuş olan çeşitli şirket ve sivil toplum örgütlerinin kuruluşunda aktif rol oynadığı yazılıyordu.24 yaşında İnsan Kaynakları alanında önemli bir şirketin kuruluşunda yer almak büyük başarıdır.

Sözünü ettiğim vekilimiz bizleri Ankara Milletvekili olarak temsil etmektedir. Belediye Başkanlığı seçimleri için Ankara’dan aday adayı oldu. Özellikle Gezi Parkı direnişlerinde ve ODTÜ direnişlerinde gençlerle beraber hareket etmiş ve daima gençlerin yanında yer almıştı.

2012 yılında PERYÖN tarafından düzenlenen 20.İnsan Kaynakları Kongresine katılmış ve orada bir konuşma yapmıştı

Yeter artık kim bu İK’cı vekil diyorsanız kendi sitesinde yer alan özgeçmişini paylaşarak merakınızı gideriyorum. Şunu da belirtmek isterim ki gençlerin yanında yer alan bir vekilimiz olduğu için çok mutluyum.

Mecliste yer alan İK’cı vekilimiz Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Sayın Aylin NAZLIAKA’dır.





Kendi sitesinde yer alan özgeçmişi: (www.aylinnazliaka.com )

3 Aralık 1968 yılında Ankara’da doğdu.T.E.D Ankara Koleji ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İktisat bölümü mezunudur.Çalışma hayatında Koç Holding’de başladı.24 yaşında iken Türkiye’nin insan kaynakları alanında faaliyet gösteren ilk şirketlerden birini kurdu.HRM Danışmanlık (www.hrm.com.tr) adındaki şirketiyle yönetim ve insan kaynakları alanında Türk iş dünyasına yön veren kişilerden birisi haline geldi.Gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında birçok ulusal ve uluslar arası kongre,seminer ve panele konuşmacı olarak katıldı.

Peryön (www.peryon.org.tr)   Özel İstihdam Büroları Derneği (www.oibd.org.tr) ve Endeavor (www.endeavor.org.tr)  gibi sivil toplum örgütlerinde kurucu üye,yönetim kurulu üyesi,danışma kurulu üyesi etkin roller üstlendi.Canlı olarak yayınlanan ‘’İş ve Kariyer Dünyası’’ adlı haftalık programı hazırlayıp sundu.

2001’de ‘’Yılın İş Kadını’’,2002’de ‘’ ODTÜ Takdir Ödülü’’,2008’de  ‘’Yılın Genç İş Kadını’’,2012’de ‘’Yılın Milletvekili’’, ‘’Yaşama Dokunan İnsan’’ve ‘’Kadın Platformu’’, 2013’de ‘’Yılın Politikacısı’’ ve ‘’Yılın Siyasetçisi’’,2014’te ‘’Yılın Siyasetçisi’’ödüllerini almıştır.

Cumhuriyet Halk Partisinin gençlere hediyesi olan ‘’GenceArtı İstihdamda Fırsat Eşitliği Yaratma Projesi’’nin mimarıdır.12 Haziran 2011 Seçimleri’nde TBMM 24.dönem Ankara Milletvekili seçilmiştir.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Karma Parlamentosu üyesidir.


Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Nazlıaka, evli ve 2 çocuk annesidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder