14 Mart 2015 Cumartesi

Her İK’cı Heybesinde Farklı Hayat Hikayeleri Taşır.


 Dizi yapımcıları bir İnsan Kaynakları çalışanının hayatını dizi haline getirse nasıl olur sizce? Dizi tutar mı?

Bence tutar.

Bu soruya nereden geldim?

Televizyonlara baktığınızda ana konusu insan ve insanlara dair hikayelerin olduğu diziler daha çok seyrediliyor. Mesela Kanal D’de 8 yıldır yayınlanan ‘’Arka Sokaklar’’ dizisinde insanların başına gelmiş hikayeler paylaşılıyor. Bu dizinin tekrarları da izlenme listelerinde üst sıralarda yer alıyor. Aynı şekilde çeşitli kanallarda yayınlanan ve yine yaşanmış hikayelerden yola çıkan, her an başımıza gelecek hikayelerin yer aldığı ‘’Doktorlar ‘’ dizisi de yayınlandığı dönemlerde de izleniyordu. Ve hala bıkmadan usanmadan içerisinde doktorların ve insana dair hikayelerin olduğu diziler çekilmeye devam ediliyor.

Şimdiye kadar içerisinde İnsan Kaynaklarının geçtiği tek dizi Çocuklar Duymasın dizisidir sanırım. Orada da ‘’Meltem’’ karakterini canlandıran Pınar Altuğ bir şirketin İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapıyordu ve kocası dalga geçmek amacıyla ‘’ Personel Müdürü’’ olarak sesleniyordu.

En başta sorduğum soruyu biraz daha açmak istiyorum.

İnsan Kaynaklarında çalışanlar sürekli insanlarla ilişki içerisinde bulunduğu için çeşitli hikayelere tanıklık edecektir.Gerek mülakat yaparken çeşitli hikayeler duyacaklar,yaşanmış olaylarla karşılaşacaklar gerekse kendi personellerinin başına gelenlere şahit olacaklar.

Bazen personellerin geçirmiş olduğu zor şartlara tanıklık ederiz.Kendisinin veya ailesinin başına gelen acı olaylara şahit oluruz. Herhangi bir ölüm olayı olduğunda İnsan Kaynakları olarak elimizden gelen yardımı yaparak personelin acısına ortak olmaya çalışırız

Bazen  ‘’Arka Sokaklar’’ dizisinde yaşanan olayların benzerleriyle karşılaşırız. Sürekli haberlerde duyduğumuz olaylardan birisi kendi çevremizde yaşandığında gerçekten şaşırıp kalıyoruz.

Bazen çalışanların mutlu haberleriyle seviniriz.Çalışanların ya çocukları olmuştur ya da çalışanlar sözlenmiştir, nişanlanmıştır, evlenmiştir. Onların güzel haberlerine ve sevinçlerine ortak oluruz.

İnsanların olduğu yerde hikayeler bitmez. Dolayısıyla İnsan Kaynakları departmanında çalıştığınız sürece çeşitli olaylarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu olaylar ve yaşanmışlıklar sürekli İnsan Kaynaklarına ulaştığı için İnsan Kaynakları departmanı şirketin ‘’kara kutusu’’ durumundadır

Aslında bu yaşananlar- gerek mülakatlarda yaşananlar gerekse personellerin başına gelenler- bir yapımcının elinde hayat bulsa ortaya çok farklı bir dizi çıkabilir J

Zaman zaman İnsan Kaynakları Uzmanları başından geçen olayları özellikle mülakatlarla alakalı olan olayları birbirlerine aktarırlar. Hatta yaşanmış olaylar göz önüne alınarak yazılmış kitaplar bile mevcut.

İnsan Kaynakları çalışanları olarak heybemizde sürekli yaşanmış hayat hikayeleriyle gezeriz. Ve bu yaşadıklarımız, duyduklarımız heybemizin içinde olanlar bizlere daima ders vermektedir, yol göstermektedir.

Heybenizin daima güzel olaylarla,güzel hikâyelerle dolması dileğiyle 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder