18 Mart 2013 Pazartesi

O Fotoğraf olmuş mu hiç ?



 Bu yazımda İK Uzmanlarının derdine derman olmaya çalışacağım.Adayları eleştireceğim ve onlara önerilerde bulunacağım
             İşe girmek için yapılan ilk adımlardan birisi de özgeçmiş hazırlayıp başvuruda kullanmaktır.Oldukça dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gerekli olan bir belgedir.Bir anlamda işe giriş anahtarınızdır.Yanlış anahtarla evinizin,işinizin kapısını açamayacağınıza göre yanlış özgeçmiş ile de işe girişin kapısını açamazsınız.Onun için özgeçmişinize çok dikkat etmelisiniz.Özgeçmişte olması gerekenler olmaması gerekenler,nasıl olmalı gibi konular ayrı bir yazı konusu.Farklı sitelerde bu konuyla alakalı bilgiler bulabilirsiniz.Ancak ben olmaması gereken tek bir noktaya değinmek istiyorum.Takip edebildiğim kadarıyla İK uzmanları da bu konudan oldukça dertli durumdalar.


Özgeçmişinde kesinlikle ve kesinlikle düğünde gelin-damada sarılırken çekilen,tatilde denize girerken çekilen.eşinle dostunla akrabanla beraber çekilmiş bir fotoğrafa yer verme !


İK Uzmanlarından böyle bir şeyi okuduğumda gerçekten çok şaşırdım.İş arayan bir aday özgeçmişine göbek atarken çekilmiş bir fotoğrafı nasıl koyabilir ki? Özgeçmişini hazırlarken nasıl hazırlanması gerektiği hakkında hiç mi araştırma yapmamış ? Geleceğine dair oldukça önemli bir belgeye nasıl bu kadar ciddiyetsiz yaklaşabilir ? Zaten İK uzmanlarıda işin başında böyle ciddiyetsiz davranan bir adayın işe girme şansının kalmadığını söylüyorlar.Özgeçmiş inceleme süresi bile dakikalarla sınırlı iken yanlış fotoğraf kullanan aday baştan eleniyor.Ondan sonra da neden geri dönüş yapılmadığından dert yanıyor.Baştan kaybettiğinden haberi yok tabi ki.


Genç arkadaş,iş arayan arkadaş baştan kaybetmemek için özgeçmişine bir bak.Vesikalık bir fotoğrafın varsa lütfen onu koyarak başvurularını öyle yap.Bir bakmışsın ki geri dönüşler başlamış.


Bir sonraki buluşmamızda bu sefer adayların yanında yer alıp İK Uzmanlarını kızdırabilirim.İşe alım ve Facebook’la alakalı bir değerlendirme yapmaya çalışacağım.
HR-İK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder